Jan 3, 2016

2016

January 2016

Setiap hari teringat nak mencoret, tapi tiada tindakan. Betul lah, if there's no action, then there's no achievement.

2016...

Hanya untuk tahun ini, dan buat kesekian kalinya, aku tidak mahu punya azam yang tinggi menggunung. Mahupun cita-cita kayangan.

Tetapi mahu terus berbakti, pada ayah dan ibu. Menjadi lebih berani dan kuat, hanya lemah pada yang Esa.

Tahun Baru 2016

Buat pertama kali dalam hidupku, keluar ke pesta bunga api. Di bumi Brisbane. Sekadar melihat percikan bunga api yang dicorakkan. diiringi lagu-lagu Inggeris popular.

Tiba2 buat aku terfikir. Oh ya.. orang gear pada benda yg berwarna-warni dan cerah. Maka dengan adanya bung api, maka terlupalah ia pada kegelapan sang malam.

Kesian malam yang gelap, dibiarkan. "fikirku"

atau.. kerana terangnya bintang, manusia menyukai malam?

Maka, malam itu tidak boleh dibiarkan sendiri..

Kasihan malam.

2016

Seketika pula, macam pelik bila tiada matlamat untuk dicapai tahun ini. Jadi, aku letakkan matlamat jangka pendekku.

1. untuk habiskan Master tahun ini dan lulus dengan cemerlang (inshaa Allah)
2. Dapat saving duit, as tampung kehidupan selepas belajar
3. Dapat tampung ilmu, iman yang lopong2 kat hati tu..

hidupku untuk cari pengalaman,  dan belajar untuk menguatkan hati..


No comments:

Post a Comment