Jan 16, 2012

Apa yang best

Assalamualaikum..

Suatu hari dalam perjalan pulang ke rumah pada awal tahun 2012, saya berasa sangat bersyukur dan best walaupun hari tersebut sangatlah penat dan tak best.. mungkin salah satu sebabnya dalah hari tersebut adalah hari Isnin.. Tapi.. saya rasa sangat best pada petang tu kerana..

dah pukul 5.30pm dan boleh balik kerja..
bestnya balik kerja dan pulang ke rumah, walaupun tak de orang pun tunggu kita kat rumah sebab kita duk rumah sewa.. huhu..
lagi satu, sebab dapat meninggalkan beban kerja dan kepala yg berat kat ofis tuh.. haha.. gudbye ofis, saya nak balik tido..

dan lepas tu on da way balik.. boleh terfikir pulak.. apa lagi perkara yang membuatkan kita rasa best walaupun tanpa orang sekeliling tahu yang kita ni tengah rasa best dengan diri sendiri?

balik kampung a.k.a rumah sendiri
bestnya sebab nak jumpa mak ngan abah..release tension..macam kita tak pernah duk sorang2 kat KL.. lagi satu, diorang mesti tunggu kita balik.. huhu..

cuti sekolah..
kegembiraan yang tak tergambar.. penat tu blajar.. time ni lah tak yah nak ikut peraturan skolah n tak yanh pakai baju skolah.. pastu boleh jalan2x..

Gelak ikhlas
especially time kita stress.. gelak yg dari hati.. laughter is the medicine..

Tersenyum ketika stress
bila tengah stress dan berkerut dahi.. tiba2 kita tersenyum sebab ada orang tak dikenali senyum kat kita.. waah.. bestnye..

Jogging pusing taman seluas 2km lebih dari 3 round
Ibarat semua lemak selama seminggu dah hilang.. lagi best bila pusing lebih dari 3 tu bila kawan ajak balik, kita rasa tak cukup masa atau menyesal tak lari laju2x.. haha.. ringan beb badan ni.. macam jogging tu tak jejak tanah..

buat side parking ikut apa yg diajar masa driving class
macam hebat je eh.. tak berpeluh2x.. ada kemajuan..

Solat tahajud..
utk EQ ni.. suatu hari dilalui dengan baik, walaupun ujiannye mencabar.. lagi best bila Qiam tu boleh buat solat sunat pakej tanpa rasa mengantuk.. baca Quran then Subuh..

hurm.. apa lagi yang best ye...?

Berjaya jawab soalan yang bagai nak pecah kepala
lepas tu tido sbb otak dah penat..

korang lak.. apa yang best?

No comments:

Post a Comment