Sep 24, 2011

Doa Berlindung dari Rasa Sedih dan Belenggu Hutang

'Ya Allah, aku berlindung pada-Mu dari rasa sedih dan gelisah dan aku berlindung pada-Mu dari sikap pengecut dan bakhil dan aku berlindung pada-Mu dari cengkaman hutang dan penindasan orang'

Sep 11, 2011

blogging lepas raye

Nampak nye, semenjak sebulan dua ni, jari jemari ni malas nak menekan punat keyboard menaip kat belog. apatah lagi nak berblogwalking..

Entry last pun pasal jawatan kosong... Macam ada maksud tersirat aje.. hehe..

Sekarang dah tgh bulan Syawal.. pose 6 dah mula ke? walaupun sunat, tapi bila kte pose 6, pahalanya ibarat berpuasa setahun.. tapi godaan open house kan banyak time ni.. so banyak2 bersabar ye wahai perut.. klu dapat berpuasa 6 di kala org berebut membuat open house dan berebut2 mengisi perut yang banyak tak terisi sebulan.. alangkah nikmatnye puasa itu.. :)

So, korang, ada berapa hari lagi nak puasa 6? puasa ganti dah buat?