Mar 2, 2011

Sehari yang motivated sekejap..

Assalamualaikum..

It's INSANE to expect DIFFERENT result by doing the SAME thing everyday..

Petang tu aku termotivated sket.. Yelah, setelah beberapa minggu aku rasakan..diri ini tersangatlah negatif.. Aura-aura positif sudah hilang.. Mana ntah dia pergi.. Petang itu.. aku dah set mind.. to be a positive person.. Ceh.. for sure banyak cabaran.. so.. aku tekad mau jadi kuat.. yeah..! kadang2x penting juga sebenarnya kita berada di kalangan orang yang sering memberi nasihat.. asyik menerima aje, bila mau memberi.. Life is about GIVE & TAKE..

And that evening.. I received, a giveaway..! I thought that it was the best organizer I would ever had.. Unfortunately.. It's only an organizer's cover without the 'isi'.. Suddenly I realized.. To teach someone fishing.. give him a fishing rod.. to teach someone management.. give them organizer.. but the empty one.. you are the one to decide what to put inside.. paper? books? pens?

Continue..

Tgh menulis tetibe tak de idea.. pastu boleh plak pergi buat kerje mengarut2..

dah termotivated beberapa jam petang tu.. dengan gumbiranya aku pulang ke rumah bernekad mahu menyiapkan kerja di rumah.. tetapi betapa hampanya hatiku.. kerna tertinggal all the precious equipment in the office..! Dan aku menyambung motivasi yang sedikit untuk melakukan perkara-perkara yang agak kurang berfaedah.. seperti bercakap dengan pokok.. gila bosan..! tapi syok.. coz my plant is growing it's 3rd and 4th leaves.. How amazing..! and Gues what..? there's another plant growing in the large flower pot too.. (it should be, coz I put 3 seeds inside it). And
suddenly I felt lovable.. kehkehkeh.. getting love from the plant..

Ye lah.. mari berbakti kepada tanah..

Sleepy sudah.. keje pun tak buat lagi..
nak BW andrevisit other bloggers, asyik hang je Lappy ni.. Blog berat kot.. ke lappy aku yang sudah tua dimamah beban software yg berat..

Nite.. Hope to have a very motivated morning.. I want to be Tuesday, Wednesday and Thursday.. or Hari Raya.. whre all the joy is there..

Ciau.. !


No comments:

Post a Comment