Feb 27, 2011

GA Salam Santun

Assalamualaikum..

Kalau jalan2 shopping beli baju time dulu-dulu..(5 tahun dulu), susah nak jumpa baju yang betul-berul menepati citarasa.. longgar (tapi tak besar), dan labuh menutupi pinggul.. kalau ada pun baju-baju ala punjabi banyak la.. tapi biasalah.. baju punjabi kan banyak yang lengan pendek..

Dan, kini alhamdulillah, tak susah nak jumpa baju2 muslimah labuh yang dijual di pasaran.. kalau waktu dulu-dulu zaman U, takat t-shirt2 labuh muslimah, sangatlah feymous, dengan design kartun dan gambar bunge2 kat depan.. Perkembangan fesyen muslimah terus meningkat dari tahun ke tahun.. kalau dulu hanyalah kain t-shirt, sekarang dah macam2 jenis kain ada.. lycra lah, kapas lah.. corak bungalah.. abstract, ropol2.. apepun ia mestilah menepati syarat2 dan etika2 yang bertepatan.. tapi,biasalah.. kalau nak jumpa yang berkenan di hati tu payah sikit.. nak pusing satu shopping complex atau satu bandar nak cari yg berkenan di hati, alamatnye tercabutlah kaki.. tapi tak dinafikan, ada yang dijual di sesetengah kedai amatlah menarik hati..

Salah satu cara lagi nakbelek design2 dan baju2 ni adalah memalui internet.. Hari ni sy tergerak lah nak google blouse dan t-shirt2 musliman.. pastu terjumpalah satu website ni.. http://www.salamsantun.com.. baju-baju yang dipamerkan sangat menarik dan pelbagai warna dan boleh dimasukkan dalam checklist baju-baju muslimah anda.. :) Saya sempat membelek-belek beberapa design baju, rata-rata harga yang dipamerkan adalah harga standard bagi baju musllimah, cuma saya agak kurang pasti bagaimana kualiti kainnya.Hmm..Ada yg dari kain kapas..ada T-shirt.. bila sebut kain kapas.. saya terbayang kedut.. Kain kapas yang sy biasa beli cepat berkedut.. pernah beberapa blouse yg saya pakai tak sampai setengah hari dah macam kene kepal kedutannya.. Kan bagus kalau dia letak juga cara penjagaan pakainnya.. hehehe.. (byk pulak komennya).. tapi, kelihatan kainnya agak tebal dan tidak jarang seperti sesetengah blouse yang dijual.. so, tambah lagi 2 poin.. HOOray...!

Hehe.. macam promote blog sendiri la pulak.. hmm.. Blouse dan kemeja labuh untuk ke pejabat pun ada..

Contoh baju yang ada kat Salam Santun:

Bila orang pakai blouse ni.. slalu mesti nak pakai dengan jeans kan? baru nampak smart.. nak pakai dengan Khakis pun cantik.. pakai dengan skirt labuh pun sweet.. Tak kisah lah nak pakai dengan apa pun, janji menutup aurat dan bukan hanya urat ye.. Pape pun.. saya nak survey lagi blouse2 yang menarik.. Kalau korang nak tengok blouse menarik Khadeeja.. gi lah website Salam santun.. Rambang mata dengan warna2 nya.. K, lah.. I'm continuing my hunting..


3 comments: