Jan 18, 2011

fenOmena Mukabuku..


Facebook atau dalam erti kata bahasa Melayu nye muka buku. Ia adalah tempat laman sosial yg sangat popular di dunia sampaikan hampir semua peringkat umur mempunyai akaun laman ini.. dahsyat kan.. ? lebih dahsyat apabila seseorang itu menyatakan bahawa dia tidak mempunyai akaun FB.. pelik kan? Satu isu yang hangat diperkatakan baru2 ini : FB akan tutup menjelang 15 March.. Katanye, Si Mark itu sudah tidak berdaya mengurus laman sosial ini.. betulkah? Bagi kaki2 FB, yang every minutes akan mengupdate statusnya, tentulah akan merasa kehilangan sesuatu.. bolehkah hidup tanpa FB? sebelum ada FB korang gne apa? Kalau betul lah FB akan tutup maka akan meningkat kembalilah laman2 sosial yuang tenggelam saat FB melonjak naik.. Tahniah, peningkatan saat kemerosotan yang lain.. Kadang2 saya hairan melihat org yang rajin mengupdate FB nye.. aktif berbual bicara di dinding2 FB,, they have lots to talk about and sometimes they create chaos in the cyber world.. hehe.. be careful.. sbb kadang2 ia kan menarik perhatian kepada penjenayah cyber.. hmm.. Satu lagi fenomena timbul yang sangat ketara pada sy.. Wall tetibe penuh utk ucapan tahniah pada hari lahir dan utk wedding wish..tanda yg kita rupanya mempunya ramai org yang masih ingat pada kita.. hehe.. orang yang terkejut mestilah pada org yang agak kurang aktif dengan menatang FB ni.. hehe... sayalah tu.. Why don't we move to another healthy social network and activities? Any suggestion @ idea? Tamat. p/s: Saya kurang rajin nak tulis panjang2..

No comments:

Post a Comment