Nov 27, 2010

Jalan Sehala..

Assalamualaikum,

Hari Jumaat yang cukup stress.. rasa sperti ingin memecut di jalan raya.. patutlah banyak org merempit kat jalan raya je.... Habis daripada ziarah ofismate yang baru kehilangan ibu, sy terus memecut untuk pulang ke rumah... pecut punye pecut.. rupenya salah jalan.. huhu.. nasib baik my fren tahu jalan U-turn... Susah juga ye jalan sehala ni.. sekali dah salah jalan, jauh nak U-Turn.. mana ada simpang2 short cut.. paling tak best, dah la silap jalan, kene pulak TOL... free free habis RM1.60..

Tapi, walaupun salah jalan, we had a long chit chat in the car, and had a great time laughing while searching for the right track. Rumit sungguh jalan2 kat KL n SelangOr ni.. (for me yang baru nak berjinak2 dengan jalan... )

Pastu....
to be continue... hehe..

After idle for some time.....

Jalan sehala ni, kalau ramai2 atas jalan raya orang tak tahu yang kita ni salah jalan asalkan kita keep on with the flow.. ye lah.. kete lain pun bizi dengan diri sendiri.. so Co-pilotlah yg perlu memainkan peranan..tgk signbOrd.. jalan.. jadi mata ke ke-5 dan ke-6.. hehehe.. mata 1-4 is on me.. Yesterday, my co-Pilot did a very good jOb.. sO.. she doesn't have to pay for petrOl share.. huhuuhu.. And finally, kiTorang berjaya juga sampai ke Federal Highway yg best tu.. ye lah.. best la coz dah dapat jalan pulang.. yeaH yeaH..3x

Lepas hantar my fren pulang, new incident of Jalan Sehala happened. huhu.. disebabkan ke was-wasan sy nilah, dah tebal kulit muka ni seinci.. tetapi memandangkan sy ni baru belajar jalan2 kat KL ni.. biarlah ia tebal.. waa.. Entah mana dapat ilham pergi U turn kat jalan yg memang dah sehala.. apa lagi.. tinggi lah si pakcik Guard tu angkat torch light dia yang besar tu sambil bunyi2 kan wisel.. tak cukup dgn tu... pak cik tu mula mara ke depan..

So, sy pun buatlah cOnclusion.. Satu kesilapan telah berlaku.. U-Turnlah sekali lagi di jalan sehala.. waa... kete2 yang kat depan tudah mula usha2 je.. *cheestart sungguh sedap,rasa nak tempah sebalang lagi*


So, the mOral of the stOry...
berhati2 bila memilih jalan.. U-turn nye sangan jauh.. and it might take a long time..
Alert dengan sekeliling..
be patience.. jangan tergesa2..
Think first..

p/s: pls add if u hv sOme in uR mind..

dan akhir sekali.. this is the tOwn trademark.. (suka suki je sy letak..)

No comments:

Post a Comment