Nov 21, 2010

dOa dibukakan 12 pintu...

Bismillahirrahmanirrahim...

Ya Allah, bukakanlah untukku pintu-pintu kebaikan, pintu-pintu keselamatan, pintu-pintu kekuatan, pintu-pintu cinta sejati, pintu-pintu kasih sayang, pintu-pintu rezeki, pintu-pintu ilmu, pintu-pintu keampunan, dan pintu-pintu Syurga. Ya Allah Yang Maha Pengasih, Lagi Maha Penyayang....


alhamdulillah..

pada 2.10.2010.. sy telah merasakan Allah telah membukakan seluas2nye pintu ilmu untukku...
dan telah bertambah lagi silaturrahim =)

Ada seorang student yang bersama-sama mengikuti kelas Sijil di UM, memberitahu... orang yang menuntut ilmu ni tidak pernah tua.. sebab dia tidak membiarkan otaknye membeku atau berhenti menerima ilmu... Saya agak respek dengan kakak tu.. walaupun mempunyai degree, telah berkahwin, serta merupakan suri rumah sepenuh masa.. tetap meluangkan hujung minggunya dengan menuntut ilmu.... Anak2nye dididik mencintai ilmu sedari kecil... best pula bila dengar dia bercerita mengenai anaknya.. tapi memang diakui lah.. kanak2 sekarang semuanya pintar2 belaka.. mungkin kerana kesedaran ilmu sudah meluas dan kebanyakan ibu bapa sekarang semuanya berpendidikan... paling kurang pun SPM dalam tangan.. dan graduan kOlej/ universiti... semuanya begitu mudah...

HAri kedua di kelas.. diakui kelas agak penuh.. dan if ada student yang lambat.. kenalah duduk belakang kan..? Actually kat depan pun ada.. tapi dah duduk jarang2 susahnle nak masuk.. Saat kelas sedang berlangsung.. hatiku tersentuh... seorang pak cik datang agak lewat.. ( tersentuh bukan sebab dia datang lewat ye..) dan dia terpaksa memanjat tangga kuliah.. (ala.. dewan kuliah kan.. dapat bayangkan tak dewan kuliah camne? ada tangga2..) dan pak cik ni sebenarnye.. sakit lutut dan nampaklah kepayahannye nak naik tangga.. huhu... tapi semangat pak cik ni tinggi.. dia tetap sanggup datang walaupun susah nak berjalan.. Cayalah Pak Cik..! hehe..

dOa dibukakan 12 pintu tu saya dengar daripada klip videO Dato' Fadhilah Kamsah.. masa tgh cari2 mOtivasi harian.. Selamat Beramal.. =)


p/s: mencari masa untuk berkOngsi ilmu bersama.. =)

No comments:

Post a Comment