Sep 20, 2010

Satu hari di 29 Ramadhan

hari ni baru nak masukkan post untuk 29 Ramadhan,walhal sekarang dah masuk bulan Syawal..

Sangat syahdu bila nak meninggalkan Ramdhan.. Ramadhan adalah bulan yangpaling Best... Rasanya saya dah banyak termiss perkara yang best di bulan Ramadhan.. hmm.. it's not about food.. shopping.. it's a bout the deal with Allah.. but i've did my best..

Hari ni juga adalah antara hari yang agak best.. suasana yang syahdu..redup.. dan tenang.. dan Allah menemukan saya dengan beberapa orang yang baik.. yang saya berkeyakinan bahawa mereka adalah orang-orang yang baik.. kadang-kadang saya terfikir mengapa kehadiran mereka tidak kurang disedari.. kata-kata semangat yang keluar dari mulut mereka telah sedikit menyuntik semangat dalam diri walaupun ada sesetengah yang bercanggah dengan pendapat sendiri..

'tidak semestinya orang baru tidak boleh membuat kerja..tapi, apakah istilah 'baru' dari sudut pandangan saudara? my boss did said.. do the right things for the first time..and my point of view: life is full of struggle.. Rama-rama yang cantik hasilnye dari kesusah payahan untuk struggle keluar dari kepompong yang sangat kecil.. the challenge is how can we maintain the motivation level so that we can always istiqamah in our doings?'

Apakah jawapan kepada soalan saya.. sehingga kini masih mencari.. =)
dan di tanggal 29 Ramdhan ini juga lah saya baru berkelam kabut menghantar kad ucapan aidilfitri.. mohon kemaafan atas segala khilaf.. terasa berat pula nak hantar ucap selamat menyambut Syawal, coz a bit sad nak tinggalkan Ramadhan yang best ni.. Hope segala amalan bulan Ramdhan ni dapat diistiqamahkan di bulan-bulan yang lain...

Dan pada hari ini sudut pandangan saya sudah mencapah sedikit 0.1 darjah and hoping that I can conquer the stress and the heavy rock mindset parked in the head..

kepada sahabat2 dan kawan2 yang tidak menerima kad ucapan ke maaflah.. sebab tidak berkesempatan berbuat demikian.. kalian adalah insan2 baik yang pernah hadir dalam hidup ini dan sentiasa berada dalam hati dan ingatan.. Halalkan segala makan minum pakai guna, perkataan, janji.. terkurang atau ada yang terlebih.. Maafkan segala kekhilafan yang pernah hadir, kekasaran bahasa.. wajah yang termasam atau kadang-kadang terlupa senyum atau kurang sensitif... moga setiap hari mendewasakan kita..No comments:

Post a Comment